Cushman & Wakefield gaat niet naar de Mipim

Cushman & Wakefield heeft aangekondigd niet naar de Mipim te gaan vanwege zorgen over het coronavirus. Ook andere bedrijven zeggen af.

Topman Jeroen Lokerse bevestigde donderdag dat ook de Nederlandse delegatie van Cushman & Wakefield niet naar Cannes zal afreizen. “De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en onze klanten is onze prioriteit. Met het snel toenemend aantal gevallen van coronavirus in Europa en de verhoogde sector-brede bezorgdheid over het bijwonen van grote multinationale evenementen, hebben we besloten niet naar de Mipim te gaan”, aldus Lokerse. Afgelopen week sloot Cushman tijdelijk zijn kantoor in Milaan en adviseerde het zijn werknemers in Milaan om vanuit huis te werken. Noord-Italië kent tot nu toe de grootste concentratie van gevallen van het coronavirus in Europa.

De Mipim wordt gehouden van 10 tot en met 13 maart. Steeds meer bedrijven zien af van hun aanwezigheid in Cannes. Savills vindt het ongepast om op de Mipim aanwezig te zijn. PGIM Real Estate, Lloyds Banking Group, Landsec en Knight Frank blijven ook weg vanwege het coronavirus. Anderen, zoals de gemeente Amsterdam, nemen begin volgende week een besluit over hun eventuele aanwezigheid aldaar.

Reed Midem kondigde donderdag nog aan dat Mipim zal plaatsvinden zoals gepland. Wel verklaart de beursorganisatie dat ‘de gezondheid en veiligheid van iedereen die het evenement bijwoont eerste prioriteit heeft’. Daarom worden de ontwikkelingen gevolgd. Ook zegt Reed Midem de nieuwste richtlijnen van lokale, nationale en internationale autoriteiten en de Wereldgezondheidsorganisatie met betrekking tot reizen in de gaten te houden.

img
Redacteur
Profiel