Cromwell koopt Blaak 555 in Rotterdam

Cromwell Property Group heeft in een joint-venture Blaak 555 aangekocht. De koopsom is volgens het Kadaster € 47,6 mln.

Blaak 555 is een kantoorgebouw met een oppervlakte van 28.343 m². Het gebouw beschikt over 27 kantoorverdiepingen, een receptie op de begane grond, een entresolvloer en 3 parkeerlagen.

Cromwell maakt niet bekend wie de partij is in de joint venture en wie de verkoper is. Uit archiefonderzoek blijkt Kanam Grundinvest de verkoper te zijn. Volgens Vastgoedmarkt is een dochtermaatschappij van Goldman Sachs mede koper. 

De kantoortoren is in 1996 ontworpen door het architectenbureau Murphy Jahn en is een van de meest opvallende gebouwen in de Rotterdamse binnenstad. Op dit moment zijn er verschillende huurders gevestigd in het gebouw, waaronder ABN Amro, dat 5400 m² in gebruik heeft.

Het gebouw staat in het hart van het Rotterdam Central District en heeft een uitstekende bereikbaarheid per auto en openbaar vervoer.

Wouter Zwetsloot, managing director Benelux voor Cromwell Property Group in Europa: ‘Dit is een aankoop met veel mogelijkheden. Door proactief asset management, rebranding en herpositionering zal het gebouw een bredere groep bedrijven aantrekken.’

Cromwell Property Group werd bij deze transactie geadviseerd door CBRE.

De wereldwijde vastgoedinvesteerder en asset manager Cromwell Property Group beheert in de Benelux een vermogen van € 975 mln, verdeeld over 11 mandaten. De portefeuille omvat in totaal 642.660 m² verhuurbare oppervlakte in 67 objecten, waarin 549 huurders gehuisvest zijn.