Cording koopt pand aan Keizersgracht

Cording Real Estate Group (Cording heeft een kantoorpand verworven aan de Keizersgracht in Amsterdam. De verkoper is een groep van particuliere investeerders.

Cording heeft het pand aangekocht voor haar Benelux Commercial Real Estate Fund (BCREF). In de markt wordt een aankoopbedrag genoemd van ruim € 9 mln.

Cording, een Europees vastgoedbeleggingsbedrijf dat zich richt op Duitsland, Groot-Brittannië en de Benelux, zal ook verantwoordelijk zijn voor het investment en asset management van het vastgoed.

Het kantoorgebouw is gelegen aan de Keizersgracht 22 en betreft het hoofdkantoor van het Nederlandse modemerk Scotch & Soda. Het omvat ongeveer 1.650 m2 kantoorruimte die volledig verhuurd is aan het bedrijf. Het pand dateert van 1837 en is tot 1928 in gebruik geweest als kerk. Door het vroegere gebruik als kerk biedt het pand een unieke werkomgeving met grote open kantoorverdiepingen.

René de Heus, Directeur Investeringen Benelux bij Cording: 'Wij zijn verheugd met de acquisitie van een volgend kantoorobject. In een korte periode hebben wij 7 objecten aan weten te kopen. Met de verwerving van dit architectonisch zeer markante kantoorgebouw laat ons lokale acquisitieteam opnieuw zien hoe succesvol het opereert in een zeer competitieve markt. Voor 2018 streven wij opnieuw naar een investeringsvolume van circa € 150 mln.'

Voor koper trad Stevens van Dijck op als technisch adviseur en Van Doorne als juridisch adviseur. Als commercieel adviseur ondersteunde P. van den Bosch de koper en Appelhoven Vastgoedadviseurs de verkopers.

Het open speciale AIF Benelux Commercial Real Estate Fund werd in december 2016 opgericht en belegt in kantoren en winkelpanden in Nederland, België en Luxemburg. De focus ligt op objecten met gediversifieerde kasstromen op goede locaties in economisch sterke steden. Het bruto-doelvolume van het fonds is € 400 mln.

Laatste nieuws

Evenementen