Cording koopt kantoorgebouw in centrum Amsterdam

Cording Real Estate Group heeft een monumentaal kantoorgebouw met een huuroppervlakte van  3300 m² in het centrum van Amsterdam verworven. Naar verluidt is met de transactie een bedrag van € 24 mln gemoeid.

Het monumentale kantoorobject aan de Nieuwezijds Voorburgwal 162-170, vlak achter het Paleis op de Dam, is gekocht van een particuliere belegger en is verhuurd aan de internationale aanbieder van co-working offices Mindspace. Het gebouw heeft vijf etages en is oorspronkelijk gebouwd in 1888.

'Door te blijven investeren in de beste locaties binnen Nederland zijn wij ervan overtuigd een duurzaam en toekomstbestendig fonds op te bouwen’, zo verklaart René de Heus, head of investment Benelux bij Cording. Het Benelux Commercial Real Estate Fund werd in december 2016 opgericht en belegt in kantoren en winkelpanden in Nederland, België en Luxemburg. Het bruto targetvolume van het fonds is € 400 mln.

Cording werd geadviseerd door Cushman & Wakefield. Van Doorne trad op als juridisch adviseur en Malcolm Hollis trad op als technisch adviseur.

img
Redacteur
Profiel