Consortium met VolkerWessels bouwt en onderhoudt stadskantoor Heerlen

Een consortium met Bouwbedrijven Jongen, Mecanoo Architecten, ABT, Dijkoraad en Homij Technische Installaties heeft onlangs de aanbesteding gewonnen voor het nieuwe stadskantoor in Heerlen. 

Het consortium is verantwoordelijk voor het ontwerp, de realisatie en het beheer (DBMO) van het nieuw te realiseren stadskantoor en te renoveren Raadhuis te Heerlen. Bouwbedrijven Jongen en Homij zijn allebei onderdeel van het bouwconcern VolkerWessels. Op 9 mei is het contract ondertekend.
Het plan, ontworpen door Mecanoo Architecten, is recent aan de medewerkers van de gemeente gepresenteerd. OPPS, adviseur voor geïntegreerde contractvormen en energieopwekkende huisvesting, adviseerde de gemeente bij de aanbesteding.

Tijdens de ontwikkelings- en realisatiefase blijft OPPS de gemeente Heerlen ondersteunen bij het inrichten van het contractmanagement, coördinatie van het technisch team en de algehele verificatie en validatie.

Het nieuwe Stadskantoor vormt samen met het bestaande Raadhuis, een monument uit 1942 ontworpen door Peutz, een eigenzinnige en opvallende verschijning in de stad. Het bestaande stadskantoor wordt gesloopt om circa 7500 m² nieuwbouw te kunnen realiseren. Tegelijk wordt een deel van het monumentale Raadhuis gerenoveerd en ondergronds verbonden met de nieuwbouw. Het betreft een integraal project met daarbij een onderhoud- en (beperkte) exploitatiecomponent van 15 jaar.