Coldwell Banker komt naar Nederland

Coldwell Banker opent de deuren van zijn Nederlandse hoofdkantoor in Amsterdam. Vanuit hier wordt de komende twee jaar een nationaal franchisenetwerk opgebouwd van ruim 200 franchisenemers en 2000 zelfstandig werkende lokale makelaars/agenten.

Coldwell Banker Nederland heeft als ambitie om een van de grootste woningmakelaars van Nederland te worden. Gesprekken met de eerste 15 beoogde franchisenemers zijn in de afrondende fase. De zoektocht naar lokale makelaars/agenten gaat binnenkort van start met de lancering van een nationale tv-reclamecampagne. Tegelijkertijd zet Coldwell Banker de CB University op die de complete professionele opleiding van al deze makelaars gaat verzorgen.

Ferd de Bruijn, marketingdirecteur van Coldwell Banker Nederland: “Wij geloven dat internet en de innovaties van afgelopen 10 jaar de kopende en verkopende partijen alleen maar verder van elkaar hebben doen afdrijven. Veel makelaars hebben zich eigenlijk hierdoor laten wegdrukken. Wij willen juist weer investeren in het bij elkaar brengen van mensen. En dat kan volgens ons alleen maar door te investeren in de kwaliteit van onze dienstverlening. Onze strategie van een fijnmazig netwerk van bijzonder professioneel opgeleide lokale makelaars past hier perfect bij.
Nu Nederland een steeds belangrijkere hub wordt tussen Europa en de rest van de wereld zijn de korte lijnen met het internationale ‘referral’-netwerk van Coldwell Banker een krachtig wapen in de strijd om de kapitaalkrachtige koper.”

Coldwell Banker is een makelaarsorganisatie uit de Verenigde Staten met een van de grootste franchise makelaars-netwerken in de wereld. Bij het netwerk zijn 90.000 makelaars in 50 verschillende landen aangesloten. Coldwell Banker is in 1906 opgezet door de jonge ondernemer Colbert Coldwell, die later een samenwerking aanging met Benjamin Banker.

De onderneming is onderdeel van Realogy Holdings Corporation, waartoe onder andere ook de in luxe woningen gespecialiseerde makelaarsorganisatie Sotheby's International Realty hoort. Het internationale hoofdkantoor van Coldwell Banker staat in Madison, New Jersey.