Center Parcs verkoopt vakantiewoningen in Zandvoort

Center Parcs verkoopt alle vakantiewoningen en voorzieningen op het park in Zandvoort aan particuliere en professionele beleggers.

Een belangrijk deel van de verkoopopbrengst wordt gebruikt om de woningen, het zwembad, het hotel en het winkelcentrum volledig te moderniseren. ‘De metamorfose van Park Zandvoort is onderdeel van een groot vernieuwingsprogramma’, aldus Mark Haak Wegmann, ceo Center Parcs Europe. De exploitatie, het beheer en het onderhoud blijven in handen van Center Parcs. Met de verkoop en vernieuwing is een bedrag van €140 mln gemoeid. Net als in voorgaande jaren verwacht Center Parcs veel interesse van investeerders.

De modernisering van Park Zandvoort begint volgend jaar januari en is de grootste in zijn soort in de geschiedenis van Center Parcs. Eerder transformeerde Center Parcs de parken Port Zélande, Les Ardennes, Park Hochsauerland en Nordseekuste, maar nu gaat het vakantiebedrijf een stapje verder. Niet alleen krijgen de woningen een luxe inrichting, ook het uiterlijk van Park Zandvoort krijgt een metamorfose. Zo worden alle buitenzijden, daken, terrassen en de groenvoorziening vernieuwd. Op het park komen drie typen vakantiehuizen, waarvan de meest luxe worden uitgerust met een sauna en whirlpool. Daarnaast komen er tien kindercottages met veel voorzieningen voor gezinnen met kinderen.

Ook worden alle parkvoorzieningen, zoals de Aqua Mundo, restaurants, het overdekte parkcentrum de Market Dome, de speeltuinen, de Beach Factory en het strandhotel, volledig gemoderniseerd. Het zwemparadijs Aqua Mundo wordt uitgebreid met een grote nieuwe wildwaterbaan. Door de verkoop van vakantiewoningen en parkvoorzieningen kan Center Parcs de parken continu vernieuwen. Binnen vijf jaar moeten alle 7000 vakantiehuizen van Center Parcs voor een bedrag van ruim € 400 mln geheel vernieuwd zijn.

Voor particuliere investeerders zijn er op Park Zandvoort in totaal 279 vakantiehuizen als investering beschikbaar. Daarnaast hebben institutionele beleggers interesse getoond in een pakket van 120 woningen, de voorzieningen en het hotel. Na de verkoop huurt Center Parcs alle woningen en voorzieningen voor 15 jaar terug.

Center Parcs Vastgoed is onderdeel van de Groupe Pierre & Vacances-Center Parcs.