Capreon koopt voor € 45 mln 2 kantoren in Rotterdam van Blackstone

Capreon, de vastgoedonderneming van Noé Group, heeft de kantoorgebouwen Lotus A en B in Rotterdam Alexander gekocht.

Lotus A en B betreft twee kantoorgebouwen in Rotterdam Alexander op loopafstand van het treinstation. Het complex werd tien jaar geleden ontwikkeld door OVG Real Estate.

De twee kantoren hebben een gezamenlijk vloeroppervlakte van ruim 17.300 m² en zijn voor 86% verhuurd. Het geschatte jaarinkomen uit verhuur bedraagt volgens Capreaon € 4 mln.

Het Lotus complex is gesitueerd in Prins Willem Alexanderpolder, een van de grote kantoorlocaties in Rotterdam. Het bestaat uit 4 kantoorgebouwen die gesitueerd zijn in de vorm van een lotusbloem. De gebouwen zijn ontworpen door Dam & Partners architecten en opgeleverd in 2008. De andere twee panden zijn sinds vorig jaar eigendom van het Britse Signal Capital Partners.

Lotus A is verhuurd aan Royal HaskoningDHV Nederland en heeft 8620 m² verhuurbaar vloeroppervlak en 200 parkeerplaatsen in de parkeergarage. Lotus B is verhuurd aan ABB en heeft een oppervlakte van 8681 m² vvo en 145 parkeerplaatsen in de parkeergarage.

In 2011 nam Real IS de kantoorpanden over van SEB ImmoInvest, beiden Duitse beleggers. Toen bedroeg het transactiebedrag ongeveer € 57 mln. Blackstone kreeg Lotus A en B in 2015 in handen, als onderdeel van de Europese Clover portefeuille. Een prijs werd toen niet bekend gemaakt, maar PropertyNL schatte die voor de Rotterdamse panden tussen € 50 en € 55 mln. Uit het Kadaster blijkt dat Capreon nu € 45 mln betaald voor de twee kantoren.

Dit is de tweede Europese deal van Capreon sinds het bedrijf in augustus vorig jaar van start ging. Eind vorig jaar nam Capreon kantoorgebouw de Haagsche Zwaan over van Union Investments. Voor dit 18.500 m² grote pand legde de in Londen gevestigde onderneming een bedrag van € 48 mln op tafel.

De acquisitie maakt deel uit van een bredere Europese strategie. De Nederlandse kantorenmarkt presteert volgens Capreon goed. Lotus A&B zijn voor 86% verhuurd. ‘De aankoop stelt ons in staat om toegang te krijgen tot een goed presterende Rotterdamse kantorenmarkt en een core plus asset met huidige en historische consistente cashflows’, zo verklaart Raphael Noé, partner en hoofd van het Europese vastgoed bij Capreon.

Capreon werd geadviseerd door NL Real Estate - Knight Frank en CMS.

 

 

 

img
Redacteur
Profiel

Laatste nieuws

Evenementen