Campussen trekken steeds meer bedrijven

Campussen en science parks trekken steeds meer bedrijven en zorgen voor 5700 extra arbeidsplaatsen in drieënhalf jaar.

Door Paul Wessels
Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 6, 22 juni 2018

Uit onderzoek van Buck Consultants blijkt dat de werkgelegenheid bij bedrijven op de 17 al langer bestaande campussen en science parks tussen medio 2014 en begin 2018 is gegroeid met 5700 arbeidsplaatsen (+22%) tot nu in totaal 47.000 arbeidsplaatsen. Ter vergelijking: de totale werkgelegenheid in de gemeenten waar die parken liggen groeide in dezelfde periode met 6%.
De campussen en science parks blijken een gewilde vestigingsplaats te zijn, want ook het aantal bedrijven groeide in diezelfde tijd met 30% tot ruim 2200. Naar aantal arbeidsplaatsen gerekend zijn de High Tech Campus Eindhoven, Leiden BioScience Park en Kennispark Twente de grootste. Snelle groeiers zijn de campussen in Groningen en Wageningen. Het grootste aantal bedrijven is gevestigd op Kennispark Twente, TU Delft Science Park en
Campus Groningen.
Deze conclusies trekt het adviesbureau Buck Consultants International (BCI) in een rapport dat is opgesteld in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het Netwerk Kennissteden Nederland.

Laatste nieuws

Evenementen