Camelot koopt locatie Delft voor 285 jongeren- en studentenwoningen

Camelot Real Estate heeft de grond en het vergunde bouwplan aan Jan de Oudeweg 43 in Delft aangekocht. De ontwikkelaar wil hier 285 jongeren- en studentenwoningen realiseren.

Het project Pauwmolen wordt gebouwd op een grondstuk van 3700 m² grenzend aan de A4, op een steenworp afstand van de TU Delft en het station. Camelot heeft het aangekocht van vastgoed- en gebiedsontwikkelaar Timpaan uit Hoofddorp.

Timpaan heeft de grond en het vergunde bouwplan via een tenderprocedure aangeboden. Gekozen is voor Camelot Real Estate omdat deze partij in staat is het beoogde bouwprogramma te realiseren en te exploiteren en bekend is in gemeente Delft. Timpaan is in deze transactie begeleid door Fakton Capital en Loyens & Loeff uit Amsterdam.

Olaf Terpstra, hoofd Camelot Real Estate: “De gemeente Delft heeft te kampen met een groot gebrek aan betaalbare woonruimte voor jongeren. Zij trekken nu vaak naar andere grote steden en dat is een gemis voor de stad. In het project Pauwmolen komen 135 units voor jongeren en 150 units voor studenten. Net als de Camelot Campus 015 in Delft zullen deze microliving studio’s en 1-kamer appartementen ook volledig gemeubileerd en gestoffeerd worden opgeleverd.” 

De vergunning voor de bouw is al rond en Camelot start medio dit voorjaar met de bouw. Voor de bouw is de aannemer is nog niet bekend.

Artikelen in de omgeving: