Camelot koopt kantoorpand van Innova Investments

Innova Investments uit Amsterdam, de asset manager van het Duitse beursgenoteerde Lloyd Fonds, heeft het kantoorgebouw gelegen aan de Plotterweg 31-33 te Amersfoort verkocht aan Camelot.

Het gebouw is circa 4300 m² vvo groot en gelegen op bedrijventerrein De Hoef, nabij station Amersfoort Schothorst. Camelot is van plan om het gebouw te transformeren naar woningen. Destijds was het gebouw volledig verhuurd aan Sogeti, maar laatstgenoemde huurder besloot in 2016 het grootste gedeelte af te stoten waardoor het gebouw voor tweederde leeg kwam te staan.

De koopsom bedraagt € 2.850.000.

Plotterweg 31 is verkocht aan Clever Real Estate, een samenwerking tussen Camelot Europe en Vastgoed Groep Druten. De meest recente aankoop betreft een kantoorgebouw van 5000 m² bvo, gebouwd in 1994. De bedoeling is dat er op de plek van het pand appartementen gerealiseerd worden. Deze staan gepland vanaf 2021 als de laatste huurders de deur dicht trekken. Net als in eerdere projecten komen er volledig gemeubileerde woningen. De verwachting is dat er in het object aan de Plotterweg 31 ongeveer 150 appartementen komen. 

Met een woningtekort van ongeveer 5000 woningen (Woningmarktmonitor regio Amersfoort, 2015) werkt de gemeente actief mee aan een transformatie van het bedrijventerrein naar woonruimtes. Binnenkort start al de transformatie van twee buurpanden naar woontorens. Met een ligging nabij station Amersfoort Schothorst, knooppunt Hoevelaken en de historische binnenstad, is de verwachting dat de appartementen binnen no-time volledig verhuurd zullen zijn.

Ans de Wijn bedrijfshuisvesting heeft de verkoper bijgestaan bij de verkoop.

Clever Real Estate heeft eind vorig jaar nog een ander kantoorpand op hetzelfde bedrijventerrein in Amersfoort aangekocht om te transformeren naar woonruimte. In dit geval een 2700 m² groot kantoor aan de Hoefseweg 1, waarin 125 appartementen gerealiseerd worden.