COD verwerft nieuwe ontwikkellocatie op NDSM werf

In december heeft COD drie bestaande industriële gebouwen uit de Hulshoff portefeuille gekocht, waarvan twee in Amsterdam en een in Almere.

Twee locaties worden langjarig verhuurd en zijn als belegging verkocht aan Urban Industrial.

De derde locatie aan de Van Riemsdijkweg op de NDSM werf in Amsterdam heeft COD aangekocht voor ontwikkeldoeleinden. Samen met de gemeente en de omgeving zal COD de komende jaren werken aan de planvorming voor deze locatie. Functies als een kunsthal, woningen, publieke ruimte en voorzieningen krijgen hier een plek.

COD heeft al ervaring op de NDSM werf met projecten als De Werf en Het Dok. 

Het project Het Dok bestaat uit 449 meergezinswoningen. Hierin worden 135 woningen met buitenruimte in het sociale segment gerealiseerd. De overige 314 woningen betreffen vrije sector huurwoningen, waarvan het merendeel in het middensegment.

De in totaal 7 blokken van het project de Werf worden allemaal afgenomen door Bouwinvest. Het eerste blok, Blok A, is inmiddels volledig in gebruik door Student Experience. Het laatste blok wordt verwacht eind 2018/begin 2019 te worden opgeleverd.

COD werd in deze transactie geadviseerd door CBRE en juridisch bijgestaan door Nauta Dutilh. Hulshoff werd commercieel geadviseerd door Savills.