CBRE trekt € 175 miljoen aan voor Europees woningfonds

CBRE Investment Management heeft nog eens € 175 miljoen  hebben opgehaald voor het CBRE European Residential Impact Fund ("ERIF").

Met de nieuwste toezegging heeft ERIF sinds de eerste closing in augustus 2021, een totaal kapitaal opgebouwd van EUR 640 miljoen, bijeengebracht door meerdere Europese institutionele beleggers.

Focus op sleutelberoepen

Het open-end fonds belegt in betaalbare, hoge kwaliteit, duurzame huurwoningen voor huishoudens met middeninkomens met de focus op de top 15 Europese steden. Paul Oremus, fondsmanager van ERIF: 'In onze beleggingsstrategie hebben wij onze focus op woningen voor mensen in sleutelberoepen zoals in het onderwijs, de zorg en de sector politie en veiligheid en actieve senioren. Doelgroepen die essentieel zijn voor het goed functioneren van steden en bijdragen aan inclusieve communities. In de strategie zijn huurwoningen betaalbaar als de huur maximaal 30% is van het besteedbaar inkomen van middeninkomen huishoudens in iedere stad.'

Inflatievolgende huren

De huren van de woningen voor zittende huurders zullen inflatievolgend zijn, anticiperend op regelgeving die in veel steden beperkingen zal gaan opleggen aan huurverhogingen, of al heeft opgelegd. Dit is een belangrijk element voor ERIF om hiermee een huurdersvriendelijke verhuurder te worden, en tegelijkertijd is dit zeer interessant voor institutionele beleggers die zoeken naar een te verwachten lange termijn stabiel en inflatievolgend rendement in combinatie met een relatief laag risicoprofiel. 

Richting € 3 mrd. AUM

ERIF heeft de de ambitie om in de komende drie tot vijf jaar uit te groeien tot een omvang van € 3 miljard vastgoed onder management (AUM). ERIF wil ESG-impact realiseren door betaalbare, kwalitatief goede en duurzame huurwoningen met uitgebreide dienstverlening. De lokale transactieteams van CBRE Investment Management identificeren daarbij  strategische investeringen in de top 15 van Europese stedenmarkten met gunstige demografische trends. Na een eerste aankoop in Stockholm, werkt ERIF momenteel aan een actieve en groeiende lijst van mogelijke investeringen.  

Laatste nieuws

Evenementen