CBRE Dutch Retail Platform breidt team uit

Het asset management team van het Dutch retail platform, onderdeel van CBRE Global Investors, is versterkt start 2018 met drie nieuwe werknemers.

Bas Buvelot is begonnen als director asset development en Wouter Dijkman als asset manager. Op 1 februari zal Lieske van Pelt de overstap maken vanuit het CBRE Dutch Residential Fund als asset manager.

Eind 2017 is Martijn Vlasveld, die tot voor kort werkzaam was als director asset development benoemd tot portfolio manager van de nieuwe Dutch High Street Club, waarin 31 Nederlandse flagship stores op prime high street locaties worden gemanaged voor een consortium van Nederlandse institutionele beleggers.

Buvelot zal zich vooral richten op de herontwikkeling van winkelcentrum Amsterdamse Poort in het Arena-gebied in Amsterdam. CBRE GI gaat hier samen met de overige stakeholders in het gebied, waaronder de gemeente Amsterdam, de komende jaren investeren om de groeipotentie van het gebied met zijn regionale aantrekkingskracht ten volle te benutten. Buvelot heeft eerder retailervaring opgedaan bij Klépierre (destijds Corio) en was tot voor kort werkzaam als senior development manager bij Wereldhave. Hij heeft zich de afgelopen 10 jaar intensief bezig gehouden met binnenstedelijke herontwikkelingen.

Dijkman wordt verantwoordelijk voor de retail assets in de Rotterdam regio, een belangrijke stad in de strategie van CBRE GI’s Dutch retail platform. Hij heeft hiervoor ervaring opgedaan in het retail asset management team van Multi, waarin hij het asset management aanstuurde voor een aantal Nederlandse retail assets als ook diverse internationale shopping malls.

Van Pelt verlegt haar scope binnen asset management van residential naar retail en wordt verantwoordelijk voor een deelportefeuille in de regio Utrecht en Noord-Nederland. Zij is 3 jaar geleden als management trainee begonnen bij CBRE GI.

De uitbreiding van het Dutch retail-platform is het gevolg van de significante toename in retail assets under management in Nederland, onder andere door de overname van het management van de Dutch High Street Club (voorheen bekend als het Berlage Fonds). Met deze uitbreiding is het asset management team goed gepositioneerd om een optimaal rendement te behalen uit de assets voor hun respectievelijke investeerders, door actief management en herontwikkelen van de bestaande portefeuille. Het verduurzamen van de portfolio is hierbij een belangrijk aandachtspunt.

Op de foto v.l.n.r. Wouter Dijkman, Martijn Vlasveld en Lieske van Pelt.