Briqchain lanceert Briqfonds voor obligaties

Binnenkort start Briqchain met het eerste Briqfonds, het allereerste fonds dat vastgoedobligaties volledig vastlegt en uitvoert op de blockchain.

Briqchain is een onderneming die is opgericht door Jos van Alphen, Daan Ellens en Tom Verdel. Zij zien toepassingen in het vastgoed voor blockchaintechnologie, bijvoorbeeld bij crowdfunding.

De technologie zorgt volgens Briqchain voor eenvoudige en transparante administratieve processen, zonder tussenkomst van trusted-third-party, zoals een bank of notaris. Dat betekent dat beleggers substantieel op kosten en handelingen kunt besparen.

Bij Briqchain is het doel beleggen toegankelijker te maken, dus vanaf Briqs, vastgoedobligaties die zijn vastgelegd op de blockchain en dus vrij verhandelbaar zijn, zijn te koop voor 10 euro. Met de uitgifte van obligaties wordt financiering opgehaald voor de aankoop van (starters)woningen in grote Nederlandse steden. De woningen worden vervolgens voor verhuur beschikbaar gesteld aan young professionals, starters en jonge gezinnen.

Wie ervoor kiest om in Briqs te beleggen is verzekerd van een jaarlijkse vaste rente van 4%, die  maandelijks wordt uitgekeerd. ‘We hebben een beleggingsproduct ontwikkeld dat de zekerheid van een vaste rente combineert met het rendement van beleggen in vastgoed’, onderstreept Daan Ellens.  Obligatiehouders kunnen ervoor kiezen om via het platform eenmalig of maandelijks Briqs aan te kopen. De ontvangen rente kunnen ze laten uitkeren of herbeleggen in nieuwe Briqs. Het verwachte rendement, na 5, 10 of zelfs na 30 jaar, kan eenvoudig via de website worden berekend.

Inmiddels heeft Briqchain met succes een eerste investeringsronde afgesloten. Tegelijkertijd werd hard gewerkt aan het doorontwikkelen van het platform. Briqchain gaat binnen afzienbare tijd van start.