Bridges Real Estate verkoopt kantoorgebouw Huidekoper aan BlackRock

Bridges Real Estate heeft het kantoorgebouw Huidekoper aan de Huidekoperstraat 26 – 28 in Amsterdam verkocht aan BlackRock Eurozone Core Property Fund.

Huidekoper is in 2016 door Bridges Real Estate (het vastgoedbedrijf van de familie Vermaat) aangekocht. Het gebouw stond toen leeg en voldeed niet meer aan de eisen die aan een hedendaags kantoor worden gesteld. Begin 2018 startte Bridges met de werkzaamheden voor de volledige renovatie van het gebouw. Het gebouw is gestript tot op het casco, voorzien van een nieuwe gevel en er is een extra verdieping gerealiseerd.

Eind mei 2019 is de volledige renovatie afgerond en is het kantoorgebouw opgeleverd. Huidekoper is een kantoorgebouw van in totaal 5640 m² verhuurbaar vloeroppervlak. Het gebouw omvat twee parkeerlagen, een sociaal hart op de begane grond en beletage en 5 kantoorverdiepingen die flexibel indeelbaar zijn. De bovenste verdieping geeft toegang tot een verhoogd patio die een uitzicht biedt over het centrum van Amsterdam en de wijde omgeving. Huidekoper heeft grote, flexibel indeelbare kantoorvloeren, middenin het
bruisende centrum van Amsterdam. 

Huidekoper is volledig verhuurd, met langjarige contracten, aan DAZN (onderdeel van de Perform Group) en JetBrains. DAZN is een mediagroep op het gebied van digitale sportcontent. Zij gebruiken de locatie aan de Huidekoperstraat als European Development Center.
JetBrains is een wereldwijde softwareleverancier die gespecialiseerd is in het creëren van intelligente, productie verhogende tools voor softwareontwikkelaars en projectmanagers. Zij nemen Huidekoper in gebruik als Research en Development Center.

Bridges Real Estate is bij de verkoop geadviseerd door Cushman & Wakefield, Dentos Boekel, PwC en CVO. BlackRock is bij de aankoop geadviseerd door NL Real Estate – Knight Frank, Clifford Chance, PwC en Drees & Sommer.