Bouwinvest vernieuwt huurcontract voor verduurzaamd kantoor Maincourt

Bouwinvest REIM heeft voor zijn eigen huisvesting een nieuwe huurovereenkomst gesloten voor het gebouw Maincourt aan de La Guardiaweg 4 in Amsterdam.

Het kantoorgebouw, dat eigendom is van Bryant Park Netherlands Acquisition I, staat in Amsterdam Sloterdijk en is ongeveer 5500 m² groot.

Bryant Park gaat het pand verduurzamen en klimatologisch moderniseren, waardoor Maincourt aan de eisen van Bouwinvest en toekomstige gebruikers blijft voldoen. In het gebouw wordt op dit moment een werkomgeving gecreëerd die bijdraagt aan de groeiambities van Bouwinvest. Maincourt ligt in een gebied met veel potentie, dat zich in rap tempo ontwikkelt. Het gebouw ligt op loopafstand van treinstation Amsterdam Sloterdijk.

Bryant Park Netherlands Acquisition I is een van oorsprong Amerikaanse investeerder en heeft het gebouw in december 2015 verworven als onderdeel van een grotere portefeuille. In de afgelopen twee jaar heeft deze investeerder een Nederlandse kantorenportefeuille opgebouwd van circa € 700 mln.

Bouwinvest is een gespecialiseerde vermogensbeheerder in vastgoed voor pensioenfondsen en verzekeraars. Het belegd vermogen bedraagt in totaal € 9,4 mrd (eind 2017). Sinds de oprichting opereert Bouwinvest vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam Sloterdijk. Bouwinvest sluit niet alleen een nieuwe huurovereenkomst, maar bereidt zich hiermee ook voor op de huidige trends en wensen van medewerkers op het gebied van hun werkomgeving.

Colliers International bracht deze transactie tot stand namens Bouwinvest. BNP Paribas Real Estate is asset manager van het pand en heeft Bryant Park geadviseerd. Savills Property Management heeft hen hierbij ondersteund.

Gerelateerde artikelen:

Laatste nieuws

Evenementen