Bouwinvest transformeert Bibliotheek Delft

Het Bouwinvest Retail Fund heeft een nieuwe huurovereenkomst gesloten met Stichting DOK (Openbare Bibliotheek Delft) voor circa 5000 m² vvo. Onderdeel van de overeenkomst is de transformatie van het gebouw met extra investeringen in duurzaamheid.

Het gebouw van de huidige openbare bibliotheek, verdeeld over meerdere verdiepingen, ligt aan het Vesteplein en Vestpoort in de binnenstad van Delft. Er zal fors worden geïnvesteerd in het gebouw om de voorgenomen samenwerking van Stichting DOK met de Coöperatie de VAK (Centrum voor de Kunsten Delft) mogelijk te maken. Het gebouw van de huidige openbare bibliotheek zal worden getransformeerd tot een informele en inspirerende ontmoetingsplaats waar taal, cultuur en techniek samenkomen. In de zomer van 2018 zal Coöperatie de VAK bij Stichting DOK intrekken.

De gehuurde ruimte wordt door een samenvoeging met enkele naastgelegen bedrijfsruimten uitgebreid. Ook wordt de entree verplaatst naar de winkelstraat Vestpoort met als doel het gebouw en de winkelstraat beter met elkaar te verweven. Het gebouw is daardoor toegankelijker voor het winkelend publiek en daarnaast wordt de levendigheid van de nabijgelegen omgeving sterk verbeterd.

“Bouwinvest hecht veel waarde aan de verduurzaming van het Retail Fund. Om duurzaamheid op objectniveau te meten, gebruikt Bouwinvest het Breeam-certificeringssysteem. Samen met Stichting DOK zal worden gewerkt aan het verkrijgen van een Breeam-certificaat. Op deze manier wordt een verdere verduurzaming van de portefeuille gerealiseerd,” aldus Collin Boelhouwer, director dutch retail investments bij Bouwinvest.

Bouwinvest werd bij deze transactie geadviseerd door Apleona GVA, die ook het projectmanagement gedurende de verbouwing en het duurzaamheidstraject verzorgt. Stichting DOK werd geadviseerd door Redept.