Bouwgroep Moonen maakt doorstart met Certitudo Capital

De curatoren in het faillissement van Bouwgroep Moonen hebben overeenstemming bereikt met Certitudo Capital over een doorstart van het bouwbedrijf uit ’s-Hertogenbosch.

Met deze doorstart is de afbouw zeker van 10 projecten die niet onder de Woningborg Garantie vallen. Bouwgroep Moonen ging 4 april failliet nadat de rechtbank de week daarvoor voorlopige surseance van betaling had verleend. Bij het bouwbedrijf werkten ruim 100 mensen waarvan er minimaal 35 meegaan in de nieuwe structuur. Tevens zal de directie, bestaande uit Sander Martens en Joep Moonen, in dienst treden om het bedrijf operationeel te leiden.

Certitudo is door de overname van een deel van het personeel, de lopende projecten en de bedrijfsmiddelen in staat weer een kwalitatief bouwbedrijf neer te zetten.  'Wij staan als organisatie achter de geleverde kwaliteit van Bouwgroep Moonen en kunnen op deze wijze ook een deel van de bouw van onze grootschalige projecten veilig stellen’’, aldus een woordvoerster van Certitudo.

Certitudo Capital, opgericht in 2002, is een particuliere projectontwikkelaar en vastgoedbelegger gevestigd in ’s-Hertogenbosch. Certitudo Capital is actief op het gebied van commercieel en residentieel vastgoed alsmede overname van bestaande onroerend goed portefeuilles c.q. vennootschappen. Daarnaast is Certitudo Capital actief op het gebied van investment management en bedrijfsparticipaties.