Bouw van gasloze wijk Haarzicht in Utrecht van start

Zaterdag is de bouw van een eerste gasloze Utrechtse wijk met vijfhonderd woningen van start gegaan.

De gemeente Utrecht, AM en Bunnik Projekten realiseren ongeveer vijfhonderd energiezuinige woningen, waarvan circa 325 koopwoningen en vrije kavels, 126 huurwoningen in de vrije sector en 49 sociale huurwoningen. Naast een archeologisch park komen er in Haarzicht voorzieningen, waaronder een basisschool, een gymzaal, een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang.

Haarzicht ligt ten noordwesten van de kern Vleuten. Het nieuwe woongebied ligt ten westen het gebied Haarzuilens, dat is ingericht als  natuur- en recreatiegebied en ten noorden liggen de Thematervelden en de Haarrijnseplas.

Het stedenbouwkundig plan is opgesteld door bureau Luc Bos uit Amersfoort. Het landinrichtingsplan is opgesteld door bureau Lodewijk Baljon landschapsarchitecten uit Amsterdam. De woningen zijn ontworpen door onder andere LSWA , Van Manen en Hans Been. De realisatie is in handen van Plegt-Vos, BAM Wonen en Bunnik Bouw. De locatie wordt bouwrijp gemaakt door Van Wijk en Jos Scholman, beide uit Nieuwegein.

Grondbank Haarzicht is de gemeenschappelijke entiteit die is opgericht door AM BV en Bunnik Projekten voor de gebiedsontwikkeling van Haarzicht.