Bouw sorteercentrum DHL Parcel in Amsterdam gestart

Met het planten van een boom is vandaag de start gevierd van de bouw van het nieuwe sorteercentrum voor pakketten van DHL Parcel aan de Kaapstadweg 25 in Amsterdam.

Het nieuwe DHL sorteercentrum van 14.000 m² is een belegging van WDP en wordt gebouwd door Aan de Stegge Twello. Het krijgt een Breeam Excellent keurmerk. Met de bouw en inrichting is een investering gemoeid van ruim € 35 mln. Het sorteercentrum neemt de plaats in van de huidige DHL terminal op hetzelfde bedrijventerrein. Rond de vestiging in Amsterdam zijn meer dan 600 medewerkers betrokken bij de aan- en afvoer en bezorging van pakketten.

Vanderlande levert sorteerinstallatie
In het nieuwe sorteercentrum voor pakketten wordt de capaciteit uitgebreid waardoor er meer en beter gesorteerd kan worden. Vanderlande Industries, internationaal bekend om zijn logistieke procesautomatisering, gaat de sorteerinstallatie leveren die een capaciteit heeft van 12.500 pakketten per uur. Het contract voor de levering van de installatie werd recent getekend. Vanderlande is gevestigd in Veghel en maakt sinds dit jaar deel uit van het Japanse conglomeraat Toyota Industries Corporation. Bij het planten van de boom aan de Kaapstadweg waren vertegenwoordigers van Vanderlande aanwezig.

3800 zonnepanelen
Het pand op de Kaapstadweg gaat voor 80% zelf voorzien in zijn elektriciteit door de installatie van 3.800 zonnepanelen. Daarmee wordt onder meer de energiezuinige led-verlichting van stroom voorzien en worden de elektrische bestelwagens opgeladen, de zogenaamde DHL StreetScooters. De resterende elektriciteit die benodigd is, wordt betrokken van de grote windturbines die praktisch naast het pand staan. Zon en wind uit de omgeving dus.

Investeringen met het oog op groei
De nieuwbouw van Amsterdam is de eerste in een reeks die de komende jaren zal plaatsvinden. Investeringen die nodig zijn om de groei in goede banen te leiden en die tevens bedoeld zijn om het serviceniveau uit te breiden. De afgelopen twee jaar is er voor € 30 mln geïnvesteerd en de komende drie jaar zal dat bedrag de € 60 mln overschrijden. Naast investeringen in fysieke locaties zoals de DHL-punten waar consumenten terecht kunnen, vindt er uitbreiding plaats van de vloot, verzendservices en IT-innovaties.

Foto: v.l.n.r. Reinier Statema (projectmanager DHL Parcel Benelux), Marco van der Laan (Algemeen Directeur Aan de Stegge Twello) en Mariëtta van Wijk (Directeur Business & Legal Nederland WDP) plantten een boom op de plek waar over een jaar de operatie opgestart wordt.