Bouw eerste fase Remisehof in Rotterdam van start

Op de Laan op Zuid in Rotterdam is donderdag 1 november de officiële eerste paal geslagen voor 250 nieuwe woningen in het project Het Remisehof.

Het project het Remisehof wordt gerealiseerd door VOF Remisehof, een samenwerkingsverband van Stevast Baas & Groen en Dura Vermeer Bouw Zuid West.  Deze bedrijven wonnen met Syntrus Achmea Real Estate & Finance in 2016 de tender voor deze ontwikkeling tussen De kop van Zuid en de Afrikaanderwijk.

Het nieuwbouwproject wordt gerealiseerd in samenwerking met Stadsontwikkeling Rotterdam,  architectenbureau Powerhouse en  landschapsarchitect Delva.

In fase 1, bestaande uit de bouwblokken De Remise en De Spoorweghaven, worden naast 137 middensegmenthuurwoningen voor Syntrus Achmea ook 36 koopwoningen in verschillende woontypen gebouwd.  

In beide carrévormige stedelijke bouwblokken zullen, naast een afgesloten parkeervoorziening,   grote gemeenschappelijke binnentuinen worden gerealiseerd.

Inmiddels is de ontwikkeling van fase 2 gestart. Deze fase bestaat uit het bouwblok Het Spuikanaal waarin 79 woningen en appartementen voor de vrije verkoop zullen worden aangeboden. De verkoop van fase 2 start medio 2019.