Bouw Up:town in Rotterdam bereikt hoogste punt

De bouw van woontoren Up:town in Rotterdam heeft donderdag het hoogste punt bereikt.

Om dit te vieren werd de toren voor één avond feestelijk verlicht, zodat  heel Rotterdam de uitgelichte woontoren kon bewonderen. De nieuwe eyecatcher op het Rotterdamse Wijnhaveneiland is nu 107 meter hoog.
De woontoren kent straks 34 verdiepingen met 178 woningen verdeeld over laagbouw en een toren. Bouwinvest heeft 150 woningen afgenomen. Een deel daarvan wordt verhuurd in het midden huursegment. De overige appartementen op de bovenste acht verdiepingen zijn verkocht, inclusief het 412 m² grote penthouse op de 34ste verdieping.

De woonoppervlakte van de huurappartementen varieert van 54 tot 74 m² met één of twee slaapkamers. Elk appartement heeft naast een inpandige berging een extra berging in de laagbouw. Tevens zijn er in de laagbouw vijf stadswoningen, elk met een eigen entree op de begane grond. De huurprijzen starten bij € 875 per maand.

Naar verwachting start de verhuur van de appartementen in januari 2019.

Woontorens die op of rond het Wijnhaveneiland al gerealiseerd zijn o.a.: Waterstadtoren (109 meter), Scheepmakerstoren (88 meter), The Red Apple (127 meter) en 100Hoog (106 meter).