Bouw The Cath in Utrecht van start

Het binnenstedelijke kantoorgebouw aan de Catharijnesingel  47 ondergaat een ingrijpende herontwikkeling. De bouw is onlangs gestart.

Tristan Capital Partners en Timeless Investments ontwikkelen dit duurzame en moderne kantoor tot een totaal van 10.870 m², verdeeld over 10 bouwlagen.

Het kantoor The Cath staat direct naast het Centraal Station, winkelcentrum Hoog Catharijne, de historische binnenstad, aan de in volle glorie herstelde Singel. Het gebied is in de afgelopen jaren grootschalig aangepakt, waardoor de aantrekkingskracht aanzienlijk is toegenomen. De vraag van gebruikers naar kantoorruimte blijft hoog in dit segment en in dit gebied van Utrecht.

De architectuur van de originele bouwvolumes wordt gerespecteerd. Architect Idea Ontwerp voegt een transparante opbouw toe die aansluit bij de sterke gevelfragmenten aan de voorzijde. Het pand is licht door de hoge raampartijen en ruime kantoorvloeren met buitenterrassen. Het interieurontwerp is van Fokkema & Partners.

Het pand is onderdeel van het CCP 5 ‘Long-Life’ core-plus fund. De bouw wordt uitgevoerd door Pleijsier Bouw. Bedrijfsmakelaars Ans de Wijn, CBRE en JLL verzorgen de verhuur. De verwachte oplevering van het project is in het tweede kwartaal van 2022.

Laatste nieuws

Evenementen