Bouw Noordgebouw Utrecht bereikt hoogste punt

Het multifunctionele complex Noordgebouw (kantoor, wonen, hotel, retail en horeca) aan het nieuwe stationsplein van Utrecht Centraal heeft het hoogste punt bereikt in de bouw.

Het Noordgebouw is een ontwikkeling van Ontwikkelingscombinatie Noordgebouw Utrecht vof (Dura Vermeer Vastgoed & Vorm Ontwikkeling) in samenwerking met Creative Valley. Het ontwerp is van Monk Architecten. De realisatie is in handen van Dura Vermeer Bouw Hengelo.

Een jaar geleden is de Ontwikkelingscombinatie Noordgebouw Utrecht vof gestart met de bouw van één van de blikvangers aan het nieuwe stationsplein van Utrecht Centraal (stadszijde); het Noordgebouw. Nu, een jaar later, is het hoogste punt bereikt op 38 meter.

De feestelijke handeling werd gevierd door het hijsen van de vlaggen van Dura Vermeer, Inntel Hotels en Creative Valley. Inntel Hotels verwierf in december 2016 het hotel van het Noordgebouw en Creative Valley tekende in febuari van dit jaar de turn-key koopovereenkomst voor het kantoor en de appartementen van het Noordgebouw.

Het Noordgebouw sluit aan bij de gedachte van een 'Urban Hub'. Ontmoeten, kennisdelen en netwerken op het grootste openbaar vervoer knooppunt van Nederland staan hierin centraal. Het concept past bij de toenemende behoefte om vernieuwend te werken én te wonen. Met 'U24 - the Third Place' zorgt het Noordgebouw voor de verbinding tussen privé en werk, en voor een ontmoetingsplek voor de nieuwe generatie kenniswerkers.

Het Noordgebouw wordt een interessante functiemix die 24/7 levendigheid in zich zal hebben; het viersterren Inntel-hotel met zijn aantrekkelijke lobby, de inpandige toegang voorzien van de gerenoveerde Noordertunnel, de retail met 'to go-formules' waaronder een Albert Heijn, appartementen, kantoren en horeca.