Bouw Brainport Industries Campus van start

De bouw van de Brainport Industries Campus is van start gegaan. De locatie heeft een omvang van 200 hectare.

 Het wordt de eerste locatie in Nederland waar de maakindustrie op grote schaal faciliteiten voor productie, opslag, logistiek, onderzoek en innovatie gaat delen in een zogenoemde ‘Fabriek van de Toekomst’. De omvang van het project is 200 hectare (400 voetbalvelden). BIC richt zich op high-tech toeleveranciers, waarmee de Nederlandse industrie internationaal voorop loopt.

Het gaat bij de bouw van de eerste fase om 100.000 m², die volgend jaar onderdak gaat bieden aan onder andere Anteryon, leverancier van industriële apparatuur, en KMWE, toeleverancier van de luchtvaart (Boeing, Airbus), ruimtevaart, machinebouw (General Electric), de medische sector en de halfgeleiderindustrie. Ook ICT-ontwikkelaars Hightech Software Cluster en Softwareport nemen er hun intrek, net als het Summa College. Vanaf augustus 2018 volgen zo’n 1.600 mbo-studenten techniek en procestechnologie in de Fabriek van de Toekomst hun opleiding.

De Brainport Industries Campus ligt vlakbij Eindhoven Airport, de A2/N2 en het Beatrixkanaal. De totale oppervlakte is 200 hectare, waarvan een derde deel wordt bebouwd met vijf grote bedrijfsgebouwen. Elk gebouw beschikt over gedeelde faciliteiten en kan telkens worden aangepast aan de veranderende eisen van gebruikers.