Boijmans van Beuningen huurt kantoorruimte in Groot Willemsplein te Rotterdam

Museum Boijmans van Beuningen huurt 1933 m² kantoorruimte op de zevende verdieping van kantoorgebouw Groot Willemsplein aan de Gedempte Zalmhaven te Rotterdam. 

In 2019 ondergaat het museum een noodzakelijke renovatie. De verbouwing en vernieuwing zal naar verwachting zeven jaar in beslag nemen. De collectie blijft gedurende de verbouwing zichtbaar bij (inter)nationale collega-instellingen en vanaf 2021 in Depot Boijmans Van Beuningen, het eerste kunstdepot ter wereld dat toegankelijk is voor publiek. Kantoorgebouw Groot Willemsplein zal gedurende de renovatie de organisatie van museum Boijmans van Beuningen huisvesten.

Boijmans van Beuningen neemt de resterende huurverplichting en kantoorinventaris van Mendix over. Mendix heeft inmiddels nieuwe kantoorruimte in De Rotterdam betrokken.

Groot Willemsplein staat in het Scheepvaartkwartier, aan de voet van de Erasmusbrug. Het pand is in 2013 opgeleverd na een renovatie van het bestaande gebouw en de toevoeging van drie hoogwaardige kantoorverdiepingen.

LaSalle Investment Management is de verhuurder van Groot Willemsplein. Het property management is in handen van JLL. Vertrekkend huurder Mendix werd geadviseerd door CBRE. Parc Makelaars trad op namens de huurder bij het tot stand komen van deze transactie.