Boei transformeert ROZ-gebouw in Maastricht

Stichting Boei verbouwt het voormalige ROZ-pand (Regionale Omroep Zuid) naar een creatief verzamelgebouw onder de naam Bankastudios.

De provincie Limburg en gemeente Maastricht geven Boei de verantwoordelijkheid voor de vastgoedexploitatie van het gebouw aan de Bankastraat. Stichting M-LABroz huurt het gebouw en wordt daarmee de cultureel exploitant.

In juni van dit jaar eindigden de onderhandelingen met stichting M-LABroz, omdat er een discussie ontstond over de haalbaarheid van de businesscase. Hierop heeft stichting M-LABroz de stichting Boei, de Nationale Maatschappij tot Restaureren en Herbestemmen van Cultureel Erfgoed, gevraagd om samen een investeringsplan uit te werken dat wel de goedkeuring van de gemeente zou kunnen krijgen. Op basis van dit plan en op basis van het bijgestelde bedrijfsplan van stichting M-LABroz (waarin aanbevelingen uit extern verricht onderzoek werden opgenomen) heeft de definitieve beoordeling plaatsgevonden. Beide plannen zijn financieel sluitend.

De gemeente Maastricht heeft ingestemd met een eenmalige bijdrage van ongeveer € 200.000, waarvan € 170.000 een investeringssubsidie bedraagt. Hierop vult de provincie Limburg tweemaal € 100.000 aan uit de portefeuilles stedelijke ontwikkeling en duurzaamheid. Verder levert het Elisabeth Strouven Fonds een bijdrage van € 100.000.

Boei verwacht nog dit jaar het financiële overzicht compleet te hebben, waarna de verbouwing in gang gezet gaat worden. Opening en ingebruikname staan gepland voor eind 2020.

Laatste nieuws

Evenementen