Blue Tomato opent eerste Nederlandse winkel in Utrecht

Het Oostenrijkse merk Blue Tomato, online en offline verkoper van snow-, skate-, en surfsportartikelen, opent binnenkort een winkel in Nederland.

Blue Tomato kiest voor het historische winkelpand aan de Voor Clarenburg 1-5 in Utrecht. De winkelruimte, waar nu nog tapijtenwinkel Marc Janssen in zit, heeft een oppervlakte van 449 m² verdeeld over 3 panden en 4 verdiepingen. 

Nederland is het eerste niet-Duitstalige land in Europa waar Blue Tomato een winkel opent. De online verkopen van Blue Tomato liggen in Nederland hoger dan in andere landen. Er is door Blue Tomato bewust gekozen voor Utrecht voor zijn marktintroductie. Binnen Nederland heeft de regio Utrecht een hoog online omzetaandeel. Daarnaast kenmerkt de stad zich door de relatief hoog opgeleide, jonge bevolking, wat past bij de doelgroep van Blue Tomato.

Het sportmerk is voornemens om de komende tijd nog meerdere winkels te openen in Nederland.

Blue Tomato is een sportbusinessretailer en viert dit jaar haar 30-jarig bestaan. Het van oorsprong Oostenrijkse merk opende in 1994 zijn eerste winkel in Schladming, Oostenrijk. Tegenwoordig heeft Blue Tomato 560 medewerkers en meer dan 35 winkels, onder andere in Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland.

De huurder werd begeleid door Recondo Real Estate. De verhuurder, een particuliere belegger, werd geadviseerd door JB Retail.

Laatste nieuws

Evenementen