Betaalbare studentenhuisvesting in Maastricht-Randwyck

Round Hill Capital investeert in nieuwe studentenhuisvesting in Maastricht.

Het door Urban Developers ontwikkelde studentencomplex in de wijk Randwyck verrijst op loopafstand van de Universiteit van Maastricht. Het complex omvat naast de woonruimte voor ruim 500 studenten 500 m2 aan gemeenschappelijk voorzieningen. Het nieuwe woongebouw wordt geëxploiteerd door Nido Student en zal voor aanvang van het studiejaar 2023 beschikbaar zijn.

Met de bouw levert Round Hill een bijdrage aan het verminderen van het tekort aan studentenkamers. Door aanhoudende groei van de (internationale) studentenpopulatie komt Maastricht de komende jaren duizenden kamers tekort.

Deze acquisitie is een van de start-activiteiten van Round Hill European Student Accommodation (Rhesa), de onlangs aangekondigde joint-venture met CPP Investments. Bedoeling is meer dan € 1 mrd te investeren in nieuwe studentenhuisvesting in Europa.

“Deze laatste aanwinst versterkt onze positie als een van de marktleiders in Europese studentenhuisvesting. Ontwikkelingen als deze zullen een belangrijke rol spelen bij het verlichten van de druk op de woningvoorraad in de grote steden in Europa”, aldus hoofd studentenhuisvesting Brian Welsh van Round Hill.

Loyens & Loeff, Pwc en Sweco adviseerden de koper. De verkoper werd geadviseerd door BDO en Van Benthem & Keulen.

img
Redacteur
Profiel