Bestuurswisselingen bij Syntrus Achmea

Mascha Hendrickx wordt de nieuwe directeur Financiën bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance, als opvolger van Cindy Rombouts. George Dröge treedt na de zomer terug uit de directie.

Mascha Hendrickx is per 1 juli 2019 benoemd tot directeur Financiën bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Zij is de opvolger van Cindy Rombouts, die haar dienstverband per 1 januari op eigen initiatief heeft beëindigd. Tot 1 juli wordt deze functie tijdelijk ingevuld door Tony Link. 

George Dröge, directeur Hypotheken, heeft aangegeven op 1 september 2019 terug te treden uit de directie. Om de continuïteit en klantkennis te waarborgen blijft hij na deze datum nog enige maanden in dienst bij Syntrus Achmea. 

Per 1 juli 2019 bestaat de directie van Syntrus Achmea uit: Arthur van der Wal (voorzitter), Nicole Maarsen (directeur Vastgoed), Mascha Hendrickx (directeur Financiën) en George Dröge (directeur Hypotheken, tot 1 september 2019).

Hendrickx werkt sinds 2002 bij KPMG. In haar rol als audit partner (sinds 2012) heeft zij veel ervaring opgedaan bij nationale en internationale vastgoedondernemingen, onder meer op het gebied van financiële processen en rapportages. Tevens is zij verantwoordelijk voor het Real Estate Competence Center binnen KPMG. 'Met haar leidinggevende ervaring en marktkennis is zij een welkome aanvulling in het directieteam van Syntrus Achmea', aldus het bedrijf in een eerder op de eigen site gepubliceerd nieuwsbericht.

George Dröge (1954) vervulde van mei 2017 tot september 2018 de rol van directievoorzitter a.i. bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance, ter vervanging van Henk Jagersma. Sinds 2007 is hij lid van de statutaire directie van Syntrus Achmea Real Estate & Finance, als eindverantwoordelijke in het vastgoed- en hypotheekbeleggingsproces.
Dröge was directeur bij Interpolis Vastgoed in de periode voor dit bedrijf fuseerde met Achmea Vastgoed tot Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Daarvoor gaf hij leiding aan Roproperty Nederland, onderdeel van de Robeco Groep. Hij startte zijn vastgoedcarrière bij de beleggingsafdeling van Interpolis. 

Cindy Rombouts (1964) is thans lid van de Raad van Commissarissen van de Brabantse corporatie WonenBreburg. 
Ze werd in 2010 lid van de statutaire directie van Syntrus Achmea Real Estate & Finance en was verantwoordelijk voor Finance, Control & Reporting, IT, Risk Management & Compliance en de dagelijkse aansturing van HR. Rombouts heeft ruim 20 jaar ervaring in vastgoed. Voor haar aantreden bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance was ze 10 jaar werkzaam bij de beursgenoteerde vastgoedbeleggingsinstelling Unibail-Rodamco, achtereenvolgens als financieel directeur van de Nederlandse organisatie, als algemeen en financieel directeur en op het laatst als corporate controller. Daarvoor was zij financieel directeur van de VastNed Groep, na twaalf jaar
werkzaam te zijn geweest bij PwC.

Het vertrek van Dröge en Rombouts volgt op eerdere personele wisselingen. In 2017 verliet bestuursvoorzitter Henk Jagersma de organisatie, na bijna 10 jaar aan het roer te hebben gestaan. Daarna vertrokken onder andere ook Rob Vester (director Ontwikkelingsbedrijf) en René Vierkant (director Winkelbeleggingen) het bedrijf.

Op 1 februari vorig jaar ging Jagersma aan de slag bij de gemeente Amsterdam als stedelijk directeur Ruimte en Economie. René Vierkant is samen met Huub Snelders het adviesbureau Vierders gestart.
Rob Vester vervult tegenwoordig de rol van bestuursvoorzitter van de Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Rotterdam Centrum en hij is bestuursvoorzitter van Urban Departement Store Rotterdam (UDSR), een retailplatform voor deze stad. Ondernemers en vastgoedeigenaren in het kernwinkelgebied werken per 1 januari 2019 samen op basis van een BIZ-regeling. Hierdoor is het mogelijk de leefbaarheid en veiligheid in dat deel van het centrum te verhogen en de ruimtelijke kwaliteit en de economische ontwikkeling te versterken.