Ballast Nedam en BDP ontwikkelen in Nieuw Delft

Ballast Nedam Development start 7 maart met de verkoop van twee projecten in Nieuw Delft, Floris en Guldenwater. Begin februari sloot Ballast Nedam samen met BPD een overeenkomst voor het nieuwbouwplan Poortmeesters.

Nieuw Delft is de nieuwe wijk in de spoorzone van Delft. Aanvankelijk zou Ballast Nedam dit 24 hectore grote gebied in pps-verband met de gemeente ontwikkelen, maar de recessie stak daar een stokje voor. Nu ontwikkelt Ballast Nedam enkele posities in Nieuw Delft. Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft (onderdeel van de gemeente) is verantwoordelijk voor de gronduitgifte.

Floris (eerste en tweede foto) is gelegen in de Coendersbuurt, een rustige en autoluwe stadsbuurt. Ballast Nedam Development realiseert aan de Graaf Floriskade hier 9 herenhuizen vanaf 145 m², met uitzicht op de Nieuwe Gracht. Floris is ontworpen door Faro Architecten.

Guldenwater is gelegen in het Van Leeuwenhoekkwartier, aan het nieuw te realiseren Van Leeuwenhoekpark. De totale ontwikkeling betreft 184 woningen. 41 appartementen en 7 parkwoningen worden in verkoop gebracht. De overige woningen betreffen vrije sector huurwoningen.
De energieneutrale Parkwoningen grenzen direct aan het van Leeuwenhoekpark en bieden bijna 200m² woonoppervlak en beschikken over een achtertuin. De 41 appartementen variëren in zowel omvang als plattegronden. De kleinste woning heeft 44m² woonoppervlak en dit loopt op tot appartementen met 200 m² woonoppervlak. Dit plan is ontworpen door Moke Architecten en Faro Architecten.

Poortmeesters (derde foto) is een woongebouw met 95 woningen. Het grootste deel bestaat uit grondgebonden stadswoningen. Op twee plekken in het complex is ruimte voor compacte en luxe appartementen. De architectuur van Vera Yanovshtchinsky Architecten kenmerkt zich door grote poorten met trappen die toegang geven tot een collectieve binnentuin. De tuin ligt op één hoog, boven de privéparkeerplaatsen. 
De ontwikkelcombinatie verwacht in het najaar van 2018 klaar te zijn met de ontwikkelfase en te kunnen starten met de verkoop.