BPD transformeert HU-locatie Oudenoord

BPD Ontwikkeling heeft de vier panden aan Oudenoord 330-370, in Utrecht, inclusief het naastgelegen parkeerterrein, gekocht van Office Value Fund, die werd vertegenwoordigd door Profound Asset Management.

BPD is voornemens de gebouwen, waar tot begin januari de Hogeschool Utrecht als huurder was gevestigd, te transformeren. Met deze aankoop geeft BPD verder invulling aan haar stedelijke portefeuille met de ambitie om duurzame leefomgevingen van de toekomst te creëren.

Volgens het Kadaster heeft BPD € 12,85 mln betaald voor het vastgoed.

Utrecht groeit en transformeert
In 2040 heeft Utrecht naar verwachting meer dan 400.000 inwoners. De stad wil dat bereiken door het creëren van bijzondere woonmilieus in binnenstedelijke ontwikkelgebieden. Op andere locaties binnen Utrecht is BPD ook betrokken bij het realiseren hiervan. Onder andere in de Merwedekanaalzone. Een vitale stad, een belangrijk thema in Utrecht, vraagt ook om herbestemming van bestaand vastgoed. Behoud van beeldbepalende gebouwen en zorgvuldig omgaan met de omgeving zijn daarin belangrijke speerpunten. BPD wil daar, als gebiedsontwikkelaar, ook aan bijdragen.

Oudenoord 330-370
De deels monumentale panden hebben een rijke historie. Het halfronde gebouw werd in 1954 gebouwd voor de verzekeringsmaatschappij Concordia. Later nam de Hogeschool Utrecht er zijn intrek. Deze onderwijsinstelling was er tot eind vorig jaar gevestigd.

BPD onderzoekt welke ontwikkelmogelijkheden de verschillende panden hebben. Voor het programma wordt gedacht aan een mix van wonen en hospitality met horeca en dienstverlening. BPD verwacht het jaar 2018 nodig te hebben voor het uitwerken van de plannen en het verkrijgen van de benodigde vergunningen.

Volgens een eerder bericht in het AD komen er mogelijk 100 tot 150 appartementen in het gebouw en horeca.

Tijdelijke broedplaats
De gebouwen zijn tijdelijk in beheer gegeven bij LOU Oudenoord (Leegstand Oplossers Utrecht). LOU is een organisatie die leegstaande gebouwen tijdelijk op een creatieve manier invult met startende ondernemers, ateliers of een plek voor de buurt.

 

Laatste nieuws

Evenementen