BLVG ontwikkelt woongebouw IVY Amsterdam

BLVG Ontwikkeling ontwikkelt met een groep particuliere beleggers een woongebouw op eigen grond met 157 woningen in Amsterdam Noord.

De woningen - 40% sociaal, 40% middenhuur en 20% vrije sector - bedrijfsruimten, horeca en een auto- en fietsparkeergarage verrijzen aan de Klimopweg in Amsterdam Noord.

Het duurzame gebouw is ontworpen om gezond leven te stimuleren. Het heeft een grote ‘superspace' met uitnodigende trappen die de verschillende bouwdelen met elkaar verbindt, binnentuinen, set-backs met groen, groene gevels, groene daken, regenwateropvang voor hergebruik en een royale fietsparkeergelegenheid.

Op verzoek van de gemeente Amsterdam is in het plan een belangrijke maatschappelijke voorziening opgenomen: huisvesting voor 49 tijdelijk daklozen zonder zorgindicatie, een zogenaamd Passantenpension.

Burton Hamfelt Urban Architecture tekende voor het ontwerp, dat met zijn driehoekig kavel en 45 meter hoogte een landmark zal zijn voor de nieuwe woonwijk ‘Klaprozenbuurt’, waarvan IVY Amsterdam de eerste ontwikkeling wordt. ABN Amro Bank Real Estate financiert deze duurzame en maatschappelijk betrokken ontwikkeling. Kondor Wessels Amsterdam is de bouwer. Start bouw is in november 2021, oplevering voorjaar 2024. Het project zal worden verkocht aan een institutionele belegger.

BLVG Ontwikkeling is het ontwikkelbedrijf van Bart Lyppens en Robert Boeren. BLVG Ontwikkeling heeft in de afgelopen tien jaar succesvol kantoren, hotels, bedrijfsruimten en woningen ontwikkeld, inclusief haar woonconcept Hubstudios.