Aziaten beleggen in ASR Dutch Mobility Office Fund

Sumitomo Mitsui Banking Corporation, een van de grootste banken van Japan, en een andere Aziatische institutionele belegger hebben in ASR Dutch Mobility Office Fund (ASR DMOF) geïnvesteerd. 

Hiermee komt het totale extern geplaatste kapitaal in de eerste zes maanden op € 150 mln. 

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Detailhandel sloot zich als eerste externe belegger aan bij het ASR DMOF in mei 2017. Het ASR DMOF werd in december 2016 opgericht na de overname van de kantorenportefeuille van Basisfonds Stationslocaties en is het derde sectorfonds dat door a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer is opgericht.

Het ASR Dutch Mobility Office Fund richt zich op kwalitatief hoogwaardige kantoren in de directe omgeving van mobiliteitsknooppunten in Nederland, zoals bijvoorbeeld grote trein- en metrostations en Schiphol. Deze locaties combineren een uitstekende toegankelijkheid met een dynamische omgeving. Mobiliteitsknooppunten hebben een goede mix van openbaarvervoersfuncties en lokale functies en een grote variatie aan voorzieningen. Minimaal 70% van de beoogde portefeuille zal bestaan uit kantoren, aangevuld met andere assets.

Het ASR Dutch Mobility Office Fund is toegankelijk voor institutionele beleggers. Het fonds heeft een gediversifieerde portefeuille die bestaat uit 12 objecten en een aantal pijplijnobjecten, met een gezamenlijke waarde van circa € 400 miljoen. 

Laatste nieuws

Evenementen