Atrium Groep koopt deel appartementen op Stadswerf Oostenburg

De Atrium Groep koopt de 129 nieuw te bouwen appartementen en commerciële ruimten in het plan Stadswerf Oostenburg in Amsterdam.

Ontwikkelaar en eigenaar van de grond Stadswerf Oostenburg Ontwikkeling (SOO) zal de woningen, kantoor- en winkelruimten na realisatie turnkey opleveren aan de beleggingsgroep. De woningen zullen vervolgens in het duurdere segment en de vrije sector worden aangeboden. De exacte invulling, architectuur en differentiatie van de bebouwing wordt in nauw overleg met de gemeente Amsterdam en de toegevoegd supervisor over het gebied Kristiaan Borret bepaald.

Stadswerf Oostenburg ligt op het zuidoostelijke deel van het voormalige Werkspooreiland Oostenburg. Deze Amsterdamse industriële centrumlocatie wordt ontwikkeld tot een volwaardige stoere stadswijk met woonruimte voor 1500 huishoudens uit alle delen van de samenleving. Op 14 maart jongstleden heeft het Rijksvastgoedbedrijf de grond voor het deel Stadswerf Oostenburg overgedragen aan SOO. Op deze plek worden in totaal 450 woningen en bijzondere ruimten voor ondernemers gerealiseerd. Een deel daarvan wordt gerealiseerd in opdracht van beleggingsmaatschappijen en pensioenfondsen. Eerder gaf Syntrus Achmea aan SOO opdracht tot de levering van middeldure en sociale huurappartementen op deze plek.

De Atrium Groep richt zich op het ontwikkelen, beheren, aan- en verkopen van onroerend goed door heel Nederland. De ontwikkelaar van Stadswerf Oostenburg, SOO, is een samenwerkingsverband tussen vastgoedbeheerder en ontwikkelaar Steenwell uit Groningen en Vorm uit Papendrecht. Bij de realisatie van het terrein tot woongebied werken zij nauw samen met BBN Adviseurs, die als gedelegeerd ontwikkelaar vanaf de tenderfase tot de oplevering zorgt voor de uitvoerende projectorganisatie, de financiële aansturing en technische uitvoering. Het ontwerp is in handen van Paul de Ruiter Architects, Bastiaan Jongerius Architecten en Ronald Janssen Architecten, alle uit Amsterdam. Het ontwerp van de openbare ruimte is gemaakt door Urhahn in samenwerking met Dijk & Co. Het ontwerpteam bestaat verder uit constructeur CAE, bouwfysisch adviseur DPA en installatieadviseur Hiensch.