Aspen koopt voor € 115 mln aan Nederlandse kantoren

Aspen Group en een aantal andere Israëlische institutionele partijen hebben voor € 115 mln 8 kantoorgebouwen gekocht.

Verkopers zijn APF en Ares Management. Het gaat om kantoorgebouwen die ooit onderdeel waren van de Traction-portefeuille, die in 2015 werd overgenomen door Ares van Triuva. Die portefeuille omvatte 30 gebouwen in het Verenigd Koninkrijk, Finland, Spanje, België, Frankrijk en Nederland. Ares en APF zijn destijds een samenwerking aangegaan om het Nederlandse deel van de portefeuille te managen.

De verkochte portefeuille heeft een totaal verhuurbaar vloeroppervlak van circa 63.000 m² en genereert ongeveer € 9,5 mln aan jaarlijkse huurinkomsten met een bezettingsgraad van 99%.

De objecten zijn gesitueerd in de Randstad aan de Zekeringstraat 27-35 in Amsterdam, Laan van Langerhuize 9 in Amstelveen, Waldorpstraat 41 in Den Haag, Laarderhoogtweg 7-19 in Amsterdam, Zonnebaan 35 in Utrecht, Louis Braillelaan 6- 24 in Zoetermeer, Watermanweg 90-120 in Rotterdam en Gooimeer 6 in Naarden.

Na het verlengen van huurovereenkomsten, het verminderen van de leegstand en het uitvoeren van fysieke verbeteringen aan de gebouwen vonden APF en Ares dat dit het juiste moment was om de portefeuille te verkopen. De gestabiliseerde portefeuille past in het lange termijn beleggingsprofiel van de koper.

APF en Ares werden geadviseerd bij deze verkoop door Vriman M&A lawyers, NL Real Estate / Knight Frank en PwC. CMS vertegenwoordigde de kopers. Albers en Van Tienen was de notaris voor deze transactie.