Ares koopt Las Palmas van Amundi

De Amerikaanse asset manager Ares heeft het kantoorgebouw Las Palmas gekocht van de Franse belegger Amundi.

Ares Management en APF International gaan het management voeren over het gebouw Las Palmas op de Kop van Zuid in Rotterdam.

Las Palmas is recentelijk door Ares verworven als onderdeel van de aankoop van zeven kantoorgebouwen gelegen in grote Europese steden. Het iconische gebouw Las Palmas omvat in totaal circa 20.000 m² aan verhuurbaar vloeroppervlak. Circa 4.000 m² is direct beschikbaar voor de verhuur.

De Franse vastgoedbelegger Amundi kocht het gebouw in 2015 van het Duitse Union Investment voor circa € 44,5 mln. De aankoop maakte toen deel uit van de Aqua-vastgoedportefeuille met 17 panden in zes landen die Union afstootte voor  € 1 mrd. Hoeveel Ares nu voor Las Palmas betaalt, wordt niet bekend gemaakt.

Gebruikers van het gebouw zijn onder andere het Nederlands Fotomuseum en Restaurant Las Palmas, dat 1 april werd gekocht door ondernemer en chef-kok Eveline Wu uit Eindhoven. APF zal de entree van het gebouw moderniseren, faciliteiten optimaliseren en het gebouw meer gebruikersvriendelijk maken.
Vroeger bood het ook onderdak aan OVG Real Estate, die het voormalige havengebouw zelf herontwikkelde. OVG huisde in de nieuwbouw op het dak, maar is tegenwoordig gevestigd in The Edge aan de Amsterdamse Zuidas. 

Ares Management is een van 's werelds grootste global alternative asset managers, met $112 mrd aan assets onder management. APF International uit Amsterdam werkt in Nederland al langer samen met Ares. Zo werd in 2015 in een joint venture een portefeuille met 18 kantoren (met toen een marktwaarde van € 160 mln) overgenomen van IVG (thans Triuva). Een deel daarvan is gerenoveerd en later verkocht. Aspen Group nam eind vorig jaar 8 kantoren over uit deze portefeuille.

Laatste nieuws

Evenementen