Appartementen iLofts in Laakhavens-West worden in 2 weken geplaatst

De contouren van het appartementengebouw iLofts, in Laakhaven West in Den Haag, worden de komende weken snel zichtbaar.

 In krap 2 weken tijd worden de 43 iLofts op de locatie aan de Calandkade geplaatst, direct vanuit de fabriek. Per dag worden vijf studio’s per vrachtwagen afgeleverd en groeit het gebouw letterlijk voor je ogen.

Modulair bouwsysteem
Dutch Housing Company, ontwikkelaar en bouwer van iLofts, maakt gebruik van een modulair bouwsysteem waarbij de studio’s in de fabriek van Ursem Modulaire Bouwsystemen worden geprefabriceerd. De studio’s worden daar reeds voorzien van installaties, afwerking en badkamer. Deze geconditioneerde omstandigheden zorgen voor een optimale bouwkwaliteit.

Startsein
Op woensdag 7 maart geeft wethouder Wijsmuller het startsein voor het plaatsen van de iLofts. Samen met de toekomstige bewoners wordt het feestelijk gevierd. Wethouder Wijsmuller: “iLofts is een bijzonder gebouw waardoor Laakhaven-West nog bruisender wordt. Jongeren kunnen hier straks fijn wonen met alle voorzieningen binnen handbereik. Ondanks dat het nieuwbouw is hoeven ze daar dankzij het gekozen bouwsysteem niet lang op te wachten. Met maar een half jaar bouwtijd kunnen ze hier waarschijnlijk rond de zomer al wonen. Dit soort starterswoningen hebben we nodig in onze stad.”

Delen is de toekomst
Bij iLofts staat er voor alle bewoners een BMW i3 klaar. Ze kunnen deze volledig elektrische deelauto tegen een variabel tarief benutten. Op het dak van het complex worden zonnepanelen geïnstalleerd, zodat de 100% elektrische deelauto’s met eigen opgewekte zonne-energie worden opgeladen. Zo voorziet iLofts de auto’s op duurzame wijze van energie, wordt de footprint van het totale appartementencomplex groener en besparen de bewoners in hun kosten.
Walter Landsaat, directeur Dutch Housing Company: “Als je bedenkt dat auto’s meer dan 90% van de tijd geparkeerd staan – terwijl juist dat parkeren in grote steden een kostbaar probleem geworden is – én dat een auto aanschaffen natuurlijk ook geld kost, dan moet je anders durven denken om de stad van de toekomst niet alleen autovriendelijker te laten zijn, maar ook schoner, mensvriendelijker en leefbaar. Jongeren doen dat al en zitten niet te wachten op een eigen auto, het delen ervan sluit veel meer aan bij hun gebruik.”