Appartementen De President in Den Haag opgeleverd

Donderdag 20 juni heeft bouwer Heembouw Wonen in Den Haag De President opgeleverd aan pensioenuitvoerder en vermogensbeheerder MN opgeleverd. 

De President omvat 133 vrije sector huurappartementen met gemeenschappelijke ruimten. Het is een herontwikkeling van het verouderde kantorengebied aan het Haagse Verhulstplein op de hoek van de Conradkade en de President Kennedylaan in wat het nieuwe Haagsche Kwartier wordt genoemd. Het project heeft gevels van gele baksteen, antracietkleurige, onderhoudsarme, luxe kunststofkozijnen en omkaderingen van schoon prefab beton. Opmerkelijk is het gevelkunstwerk. Dit zogenaamde graffito van beeldend kunstenaar Harry op de Laak (Venlo, 1925 – Horn, 2012) pronkte sinds de oplevering van het voormalige kantoorgebouw op de zijkant van het voormalige kantoorgebouw aan het Verhulstplein, en heeft een prominente plek gekregen op de kopgevel van het woongebouw aan de President Kennedylaan.

MN heeft het toezicht op de kwaliteit tijdens de uitvoering en het opleveren van de huurwoningen toevertrouwd aan Boag.

Het gebouw is een ontwikkeling van de combinatie Conradstaete I en omvat 157 appartementen, waarvan 22 koopappartementen, en twee penthouses. De ontwikkelcombinatie bestaat uit Zeilstra Vastgoedmanagement, Heembouw Wonen Ontwikkeling en Mahler Vastgoed Ontwikkeling. Heembouw Wonen heeft De President gerealiseerd. Pensioenuitvoerder en vermogensbeheerder MN investeert namens Pensioenfonds Metaal & Techniek in de 133 huurappartementen.