Annexum lanceert Duits Nederlands Supermarkt Fonds

Annexum heeft het Duits Nederlands Supermarkt Fonds gelanceerd en opengesteld voor beleggers.

In 2018 deed zich de kans voor om het beheer over te nemen van een portefeuille met zowel Nederlands als Duits supermarktvastgoed. Annexum heeft deze portefeuille vervolgens geherstructureerd en geherfinancierd. Daarmee ontstond het Duits Nederlands Supermarkt Fonds.

De emissie voor dit nieuwe fonds heeft volgens Annexum als doel de positie van het fonds te verstevigen, de exploitatie gezonder te maken, enkele leningen af te lossen en om bestaande beleggers die willen uitstappen te faciliteren.

In het fonds zitten 45 winkelpanden verspreid over Nederland en Duitsland, in totaal 106.423 m² wvo. Annexum verwacht huuropbrengsten van in totaal circa € 11,5 mln per jaar. De omvang van de nieuwe emissie is circa € 16 mln en beleggers kunnen instappen als ze minimaal 500 participaties à € 19,17 afnemen. De emissiekosten zijn 2% en er wordt 2 keer per jaar uitgekeerd. 
Annexum verwacht een  jaarlijks enkelvoudig direct beleggingsrendement van 9,4% (gemiddeld over 5 jaar), waarvan 5,9% contant wordt uitgekeerd.