Anne Wilbers in bestuur Stadgenoot

Woningcorporatie Stadgenoot heeft Anne Wilbers benoemd als bestuurder. Wilbers vormt per 1 februari samen met de huidige bestuurder Marien de Langen het bestuur van Stadgenoot.

Het besluit om het bestuur te versterken is ingegeven door de toenemende complexiteit op de woningmarkt en een ambitieuze volkshuisvestingsopgave. Met een planvoorraad van ongeveer 2900 woningen ontwikkelt en realiseert Stadgenoot een van de grootste woningportefeuilles in Amsterdam.

Wilbers beschikt over ruime bestuurs-, directie- en managementervaring en kent Amsterdam goed. Zij startte haar carrière in de Amsterdamse corporatiewereld in 1995 en heeft bijna 20 jaar bij de Alliantie en diens rechtsvoorgangers gewerkt voordat ze in 2014 de overstap maakte naar de grote, landelijke opererende woningcorporatie Mooiland.

Bij Stadgenoot wordt Wilbers verantwoordelijk voor financiën en bedrijfsvoering, strategie en portefeuille, personeel en organisatie, plus auditing en verbetermanagement. Ook gaat ze zich actief bezighouden met de intensivering van de dialoog met in- en externe stakeholders. Daarnaast blijft zij actief als lid van het dagelijks bestuur bij het landelijke corporatieplatform De Vernieuwde Stad.