Angelo Gordon en Stadium kopen in Almere

Een joint venture tussen Angelo Gordon & Co en Stadium Capital Partners heeft met de aankoop van het kantoorobject aan de PJ Oudweg 41 in Almere haar portefeuille managed offices uitgebreid.

Angelo Gordon is een zelfstandige investment manager uit New York en heeft wereldwijd $32 mrd in beheer, en belegt sinds 1993 in commercieel onroerend goed. Binnen Europa heeft Angelo Gordon sinds 2009 voor meer dan $2,5 mrd aan valueadd en core plus vastgoed gekocht in alle sectoren.

Stadium Capital Partners is onder meer opgericht in 2013 door Richard Stolle, die zijn sporen verdiende bij Homburg Invest en Uni-Invest. Beide bedrijven zijn in moeilijkheden gekomen en opgegaan in andere entiteiten. Stadium is een asset management organisatie gevestigd in Amsterdam en zegt meer dan 1,1 mrd onder beheer te hebben. Stadium is gericht op beleggingen in de sectoren woningen, seniorenliving, winkels, vastgoedontwikkeling en kantoren. Naast vastgoed en asset management is Stadium ook actief als corporate finance adviseur. Stadium werkt voor (internationale)institutionele beleggers, family offices en vastgoedbedrijven.

Het gekochte in Almere betreft circa 7450 m² bvo kantoorruimte en 92 parkeerplaatsen en is momenteel onverhuurd in afwachting van een grondige renovatie. Het is de eerste uitbreiding van de portefeuille sinds de aankoop van oVVice en Atoomclub in juni 2018. De JV partners verwachten de nieuwe vestiging begin maart 2019 te openen. Hiervoor zal de
begane grond volledig worden verbouwd conform het managed office concept.

De gehele portefeuille heeft een totale verhuurbare vloeroppervlakte van 40.000 m² vvo. De portefeuille omvat na deze aankoop in totaal negen vestigingen in de volgende steden:
Almere, Amersfoort, Amsterdam (twee locaties), Apeldoorn, Arnhem, Utrecht, Rotterdam, en Zwolle. 

De joint venture is van plan de portefeuille uit te breiden naar belangrijke kantorenlocaties door heel Nederland, en wil verder investeren in de vestigingen die momenteel in de portefeuille zitten.

Als juridisch adviseur was Core Notariaat betrokken namens de kopers.