Andere structuur voor Queristics Investment

Queristics Investment heeft een herkapitalisatie tot stand gebracht van haar vastgoedportefeuille. Daarbij wordt Equity Estate enig aandeelhouder.

De portefeuille met een waarde van iets meer dan € 56 mln, werd opgebouwd in de periode 2006-2010 en bestaat uit zes gebouwen, gelegen in Duitsland, België en Nederland. De Duitse objecten, twee bedrijfsgebouwen gelegen in Kassel, zijn verhuurd aan Winkler en Technoform en omvatten in totaal 20.000 m². Het Belgische object, een logistiek centrum in Willebroek, is verhuurd aan Distrilog en is bijna 35.000 m². De Nederlandse objecten zijn gelegen in Zwolle, een kantoorgebouw van 5500 m² en verhuurd aan EY, en in Oss, twee bedrijfsgebouwen van in totaal 26.500 m2 en verhuurd aan Brabant Alucast.

Queristics Investment is een Sharia compliant joint venture, in 2005 opgezet door Equity Estate en een investeerder uit het Midden-Oosten. In de herkapitalisatie is de investeerder uit het Midden-Oosten uitgekocht, de lening van de financier terugbetaald en is de sharia compliant structuur gescheiden van de investeringstak.

In de komende maanden zal Equity Estate de sharia structuur ontmantelen. Equity Estate blijft de investeerder en asset manager in de Queristics Investment portefeuille.

Equity Estate is een ‘boutique practice’ voor asset management, management services en de bijbehorende dienstverlening, gevestigd in Amsterdam. Hij is in het bezit van de Nederlandse Wtt-vergunning (Wet toezicht trustkantoren) en staat onder toezicht van DNB (De Nederlandsche Bank). De organisatie is aangesloten bij INREV, de European Association for Investors in Non-Listed Real Estate Vehicles.

Een van de opdrachtgevers waarvoor Equity Estate werkt is HighBrook Investors, die de afgelopen maanden regelmatig transacties in Nederland tot stand heeft gebracht. Zo adviseerde Equity Estate HighBrook recent bij drie transacties in Quarter podium in Amsterdam Sloterdijk.

Partners Group was betrokken bij de herkapitalisatie namens haar cliënten.