Amare en Timpaan ontwikkelen wijk in Ridderkerk

Amare en Timpaan gaan 120 duurzame nieuwbouwwoningen ontwikkelen in Driehoek Het Zand in Ridderkerk.

De gemeente Ridderkerk heeft de opdracht voor de ontwikkeling van circa 120 nieuwbouwwoningen in Driehoek Het Zand gegund aan de ontwikkelcombinatie van Amare Vastgoed uit Ridderkerk en Timpaan Hoofddorp. Voor de realisatie van de woningbouw is bouwbedrijf Wagemakers uit Oss aangesloten. Het ontwerp voor Driehoek Het Zand is van Heren 5 Architecten uit Amsterdam en Rrog Stedenbouw en Landschap, eveneens uit Amsterdam. Het Nibe (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) adviseerde voor dit plan voor wat betreft de duurzaamheid.

Toekomstbestendige wijk
In Driehoek Het Zand, het driehoekige plangebied tussen de Vlietlaan, de Erasmuslaan en de Hugo de Grootlaan in de wijk Drievliet, blijft het groene karakter van de locatie behouden. Ook met duurzaamheid wordt, in reactie op de wens van de gemeente, groots uitgepakt: naast de groen- en waterbeleving worden in de wijk allerlei high-end installaties en technieken toegepast, die het gebied energieneutraal maken. Driehoek Het Zand wordt hiermee een innovatieve en toekomstbestendige wijk.

Uitzicht op groen en water
In Driehoek Het Zand wordt een park aangelegd met daarin drie gebouwen met overal uitzicht op het groen en het water in de wijk. Hierin is naast appartementen, eengezinswoningen en beneden–bovenwoningen ook een sportzaal ondergebracht. Daarnaast zijn er een buitensportveld en een ontmoetingsplek. De hoogten variëren van 3 tot 3,5 lagen direct aan het park tot 3,5–4,5 lagen aan de Vlietlaan.

Alle gebouwen zijn energieneutraal en gasloos, er zijn bouwmaterialen en -methoden geselecteerd met een zo laag mogelijke milieu-impact, materialen gaan lang mee en verouderen op een mooie manier.

De verwachting is dat de verkoop van de woningen start in het vierde kwartaal van dit jaar.

Laatste nieuws

Evenementen