Aedifica koopt zorgresidentie in Nijverdal

De Belgische beursgenoteerde zorgvastgoedbelegger Aedifica heeft een nog te bouwen zorgcomplex in Nijverdal gekocht.

De nieuwe zorgresidentie bestaat uit 20 eenheden en wordt naar verwachting eind 2018 / begin 2019 opgeleverd. Het complex is voor senioren met een hoge zorgbehoefte. De exploitant is Wonen bij September, een Nederlandse particuliere onderneming in de seniorenzorgsector. 

Wonen bij September heeft een niet-opzegbare triple net huurovereenkomst gesloten van 20 jaar, tegen een bruto huurrendement van 6,5%.

Aedifica Nederland bv, een 100% dochtervennootschap van Aedifica nv, heeft de grondpositie op 16 februari 2018 verworven. De conventionele aanschaffingswaarde bedraag circa € 1 mln. Het turnkey bouwproject wordt in opdracht van Aedifica ontwikkeld door Thuismakers Nijverdal, met een budget van € 3 mln. Met de overeenkomst is dus in een investering gemoeid van in totaal € 4 mln. 

Zorgresidentie September Nijverdal is gelegen aan de Salomonsonstraat 51 in een groene woonwijk nabij het centrum van Nijverdal. Wonen bij September heeft kleinschalige locaties met particuliere zorg in het middensegment van de markt. De organisatie heeft op dit moment 7 locaties, verspreid over Nederland. Behalve Nijverdal worden nog een aantal nieuwe locaties ontwikkeld.

CBRE adviseerde Wonen bij September bij deze transactie. Dudok bouw en vastgoedrecht heeft Wonen bij September juridisch bijgestaan. Aedifica is tijdens deze transactie op juridisch gebied begeleid door Stibbe.

Artikelen in de omgeving: