Aedifica Nederland koopt nieuw te bouwen zorgvastgoedlocatie in Eersel

Aedifica Nederland, een dochteronderneming van het Belgische Aedifica, heeft een nieuw te bouwen zorgvastgoedlocatie gekocht voor een zorgresidentie in Eersel (Noord-Brabant).

Het zorgcomplex, Huize Eresloo, zal worden opgeleverd met een capaciteit van 26 wooneenheden en onderdeel zijn van een privépark dichtbij het centrum van Eersel. Naar verwachting zal de bouw in het tweede kwartaal van 2019 worden opgeleverd door IDBB Vastgoed.

Aanschaffingswaarde van de grondpositie betreft € 1 mln. Voor het realiseren van het bouwproject heeft Aedificia nog eens € 5 mln uitgetrokken. Het brutohuurrendement betreft 6,5%.

De exploitatie van het zorgcomplex komt in handen van een van de entiteiten van de Compartijn-groep, een Nederlandse particuliere zorgverlener die kleinschalig wonen en hoogwaardige zorg aanbiedt voor senioren die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Compartijn exploiteert al vijf locaties voor Aedifica en zal in de nabije toekomst meerdere woonzorgwoningen van Aedifica in exploitatie nemen.

Internationaal vastgoed adviseur Cushman & Wakefield adviseerde verkoper IDBB Vastgoed. Aedifica Nederland is begeleid door Stibbe.