Adriaan van Erk verkoopt transformatieproject Den Haag aan Duitse belegger

Adriaan van Erk Groep heeft voor € 23,9 mln een te transformeren kantoorpand aan de Koningin Marialaan in Den Haag verkocht aan een Duitse belegger.

Uit het Kadaster blijkt dat het vastgoedfonds CESHF 01 KG uit Berlijn de nieuwe eigenaar is. Het kantoorgebouw aan de Marialaan 15–17 te Bezuidenhout wordt door Adriaan van Erk getransformeerd naar 83 studentenstudio's en 112 een- en tweekamerappartementen, met retail in de plint. De woningen variëren van 23 tot 69 m².

Het project QM Studio ligt op de hoek van de Theresiastraat, een bekende winkelstraat, en de Koningin Marialaan, op loopafstand van het Centraal Station. Op het binnenterrein zijn parkeerplaatsen aanwezig. Alle studio's en appartementen zijn reeds verhuurd.

Het bestaande leegstaande kantoorpand meet ongeveer 8200 m² en dateert uit 1957. Het deed vroeger dienst als kantoorruimte voor Defensie. Die besloot het in 2004 af te stoten. Adriaan van Erk kocht het pand in 2008 voor € 8,5 mln van William Investments en De Greef. Zij namen Koningin Marialaan 15–17 het jaar daarvoor over van de Duitse verzekeraar Allianz.