Aberdeen koopt distributiecentrum Combilo

Aberdeen Standard Investments heeft het distributiecentrum van Combilo aan de Transportweg 23 in Waddinxveen gekocht van Combilo Beheer.

De transactie omvat in totaal circa 30.000 m² en wordt in een sale-and-leaseback constructie voor 15 jaar terug gehuurd. Combilo is een specialist in import, export, verpakken en distribueren van verse groenten en fruit. Het complex aan de Transportweg 23 is ondergebracht in het fonds Aberdeen Standard European Logistics Income.

Douglas van Oers, co-head of logistics & industrial bij Savills: 'Het logistieke centrum is onlangs volledig gerenoveerd en uitgebreid en is daarmee een toekomstbestendige locatie voor Combilo.' Niek Poppelaars, Co-head of Logistics & Industrial bij Savills: 'Deze transactie onderstreept tevens de gaande trend van sale-and-leaseback transacties door internationale investeerders die in Nederland al langer zichtbaar is.'

Aberdeen Standard Investments werd bij deze transactie geadviseerd door DLA Piper (juridisch), M2 (commercieel) en Royal Haskoning DHV (technisch). De verkoper Combilo Beheer werd geadviseerd door Savills (commercieel) en Grant Thornton (juridisch).