Aandeelhouders Triodos Vastgoedfonds stemmen in met beëindigen activiteiten van fonds

De aandeelhouders van Triodos Vastgoedfonds hebben tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders ingestemd met het voorstel van het bestuur om de activiteiten van het fonds te beëindigen.

Het bestuur van Triodos Vastgoedfonds gaat het proces in gang zetten om de activiteiten van het fonds te beëindigen. Beëindiging kan onder meer inhouden het meewerken aan een openbaar bod op de aandelen in het fonds, verkoop van de portefeuille van het fonds en/of ontbinding en vereffening van het fonds. Meer informatie over de exacte invulling van dit proces volgt in de nabije toekomst.

Triodos Vastgoedfonds is opgericht in 2004 en is het eerste CO2-neutrale beursgenoteerde Nederlandse kantorenfonds. Het fonds belegt uitsluitend in duurzaam gebouwde of duurzaam beheerde panden en monumenten. Het vastgoedfonds is de crisis van 2009 echter nooit te boven gekomen. Toen beleggers bovendien weigereden bij te storten, was opheffing van het fods de enige overgebleven optie. Daar zijn aandeelhouders nu mee akkoord gegaan.